EVENTREND CLUB
APPLIKÁCIÓ LETÖLTÉSE
LETÖLTÉS

Töltsd le az ingyenes Eventrend Club alkalmazást és élvezd ajánlatainkat!

A legnépszerűbb helyeken használhatod, mint BRKLYN, Séf asztala, New York Café, PRE-GO, Symbol Budapest, Városliget Café & Restaurant, Puskás Pancho Pub, Evezős Sörkert, Fakanál Étterem és még számos más elfogadóhelyen!

BEJELENTKEZÉS
REGISZTRÁCIÓ

Tésztás tudástár

A tészta azon ritka ételek egyike, ami a legtöbb nemzet konyhájában előfordul. Legyen az egy olasz tenger gyümölcsei spaghetti, egy üvegtésztás ázsai pho leves, vagy egy gombapörkölt tarhonyával, egy jó tésztaételnek kevesen tudnak nemet mondani. Mutatjuk kedvenc típusaink és azt, hogy mivel párosítsd!

 

 

tészta-körkép 1


 

Olasz meló

Talán a legszélesebb választékkal olasz barátaink rendelkeznek, mind formában, mind feltétben, ami viszont mindig fix, az az elkészítés módja. Itáliában nem létezik a pihe puha, krémesre puhított pasta. Ott kérem, minden körülmények közt al dente, vagyis “fogkemény” a tészta. Lássuk, mely népszerű verziók közül választhatunk:

 

Farfalle: főzési ideje 8-10 perc, jó minőségű olívaolajjal és friss fűszerekkel párosítsd!

Conchiglie:  10-14 perc alatt fő meg, a kagyló tészta méretétől függően, tejszínes szószokhoz ajánljuk!

Fusilli: 10-12 perc alatt készül el, babos mártások tökéletes alapja!

Gemelli: pontosan 12 perc kell neki, az igazi pesztós tészta forma.

Rigatoni: szintén 12 perces, a bolognai szósz legjobb barátja.

Penne: 11 perc szükséges a főzéséshez, könnyebb paradicsomszószokhoz tálalják.

Macaroni: 6-8 perc alatt megvan, sajtszósszal az igazi!

 

tészta-körkép 2

 

Tortellini: 5-7 perc a főzési ideje, vajas öntetet rá!

Linguine: 4-5 perces, ragu szószokhoz tökély.

Spaghetti: 10-12 perc kell hozzá, a tengeri herkentyűk és a carbonara mindenkori párja.

Fettucine: 11-12 hosszú perc a forró fürdőben, utána forgasd bele alaposan az alfredo szószba!

 

 

 

Pálcára fel!

Az olaszok mellett az ázsiai konyha is bővelkedik tésztás ételekben. Gondoljunk csak a finomabbnál finomabb wok-os tésztákra, vagy a gazdag, forró pho levesre egy téli estén…

 

Ramen tészta: találkozhatsz vele instant zacskós levesekben is, krémes, búza alapú tojásos tészta.

Udon tészta: a legvastagabb ázsiai tészta, szintén búza alapú, fehér, ragadós, rágós állagú.

Üvegtészta: átlátszó, keményítő alapú tészta, legtöbbször levesekben találkozhatsz vele.

 

tészta-körkép 4

 

Soba tészta: hajdina alapú, barnás tészta, Új évi tradició ennek a fajtának a fogyasztása.

Rizstészta: rizslisztből és vízből készül, gluténmenetes, így igen népszerű a divatos mentes diétáknak hála.

 

Ha tészta, akkor tejföl.

A magyaros konyhában jellemzően pörköltekhez, néha levesekhez fogyasztjuk a tésztákat, így a tésztás ételeink szinte összeforrtak a tejföllel, mint fogalom. Lássuk a hazai kínálatot!

 

Csigatészta: tyúkhúsleves. Nincs több hozzáfűznivalónk.

Cérnametélt: marhahúsleves. És ehhez sincs.

Szélesmetélt: mákos tészta. Ja, ehhez sincs.

 

tészta-körkép 5

 

Szarvacska: pörkölt. Legyen mondjuk gomba. Tejföllel.

Tarhonya: Egy jó vörösboros marhapörköltet, Valaki?

 

Tészta innen, tészta onnan, a lényeg, hogy gyors, olcsó, laktató és isteni finom... Szénhidrát az élet! 

 

Ha pedig szeretnéd végigkóstolni a felsorolt tésztákat, melyek mind házi gyártmányúak, friss alapanyogkból kreált, választható feltétekkel készülnek a szemed előtt, ne késlekedj, indulás a Széll Kálmán téren lévő, kutyabarát PRE-GO-ba. Javasoljuk, hogy hagyj helyet egy sütinek és egy lattenak is...Mi szóltunk!




New York Café TripAdvisor

Bizotsan megvásárolja a kupont?