EVENTREND CLUB
APPLIKÁCIÓ LETÖLTÉSE
LETÖLTÉS

Töltsd le az ingyenes Eventrend Club alkalmazást és élvezd ajánlatainkat!

A legnépszerűbb helyeken használhatod, mint BRKLYN, Séf asztala, New York Café, PRE-GO, Symbol Budapest, Városliget Café & Restaurant, Puskás Pancho Pub, Evezős Sörkert, Fakanál Étterem és még számos más elfogadóhelyen!

BEJELENTKEZÉS
REGISZTRÁCIÓ

Kávés tippek Itáliából

Tudtad, hogy a világon az olaszok isszák a legtöbb espressot? És, hogy a pultnál szürcsölve sokszor harmadáron kapod a feketét? Gondolnád, hogy tejeskávét rendelni délután már szentségtörés? A kávét mindenki imádja, koffeinre fel!


6 tipp-Hogyan rendelj profin kávét a napfényes Olaszországban

             (fahéj helyett egy csipet humorral)

 

  1. Első, és legeslegfontosabb...Felejtsd el, hogy eXpresso. Nincs. Nem létezik. Soha nem is létezett. Kérj inkább egy eSpressot!
  2. Van kávé. És van kávé tejjel. Különböző megoldásokkal. Ha a rendelésed a ”kérnék”, és a “köszönöm”-ön kívül kettőnél több szót tartalmaz, gondold újra! Ha egy baristától mocha karamell frappuccinot szeretnél, kérj ketchupot is a pizzádra, aztán fuss!
  3. Tejeskávét a déli harangszó után? Soha. Reggelizz cappuccinoval, ebédelj borral, vacsorázz egy erős feketével. Butaság lenne a 6 fogásos vacsorát egy megterhelő tejeskávéval lefojtani.
  4. Ha kávézni szeretnél, keresd az ‘Il Bar’ feliratot. Nem, nem kell mellé konyakot kérj, és az esti italozást se ide tervezd! Viszont készülj fel, ha nem a pultnál szeretnéd elkortyolgatni a kávéd, hanem kényelmesen helyet foglalnál, három-, négyszeres árat fogsz találni a számlán.
  5. Az amerikai típusú óriás bögréket az olaszok hírből sem ismerik. Felejtsd el te is! Csapj a pultra, tolakodj előre, kiabáld be, hogy “Un caffé per favore”, szórj le némi centet a pultra és olaszosan két korty után távozhatsz is. Angolosan.
  6. Választhatsz espressot; ristrettot- ami az első, kevesebb vízzel; doppiot- ami az első, kétszer; americanot- ami az első sok vízzel; cappuccinot- ami az első, gőzölt tejjel, ugyanannyi tejhabbal vagy caffé latte-t- ami az első, sok gőzölt tejjel, kevés habbal. Szóval így is, úgy is espressot iszol, minek bonyolítani?

 

Nem kell Olaszországig utazz, ha egy isteni feketére vágysz! Nézz be a PRE-GO-ba, ahol minőségi Semiramis kávét kóstolhatsz, és ahol külön figyelmet fordítanak baristáik oktatására, továbbképzésére, illetve havonta ellenőrzik a lefőzött kávék minőségét.

 

Ha pedig otthon készítenél egy zamatos feketét, látogass el a Városliget Café & Restaurantba, ahol 250 grammos, helyben pörkölt, darált kávékülönlegességek közül válogathatsz Eventrend Club kártyával óriási kedvezménnyel! Nem kell mást tegyél, mint letölteni az ingyenes Eventrend Club appot! www.eventrend.com
New York Café TripAdvisor

Bizotsan megvásárolja a kupont?