Nem minden hal egyforma, de mindben közös, hogy koleszterintartalma rendkívül alacsony, ásványi anyagokban viszont bővelkedik; magas az emberi szervezet számára elengedhetetlen foszfor-, vas-, kálium- és kalcium-, valamint az A-, D-, B2 és B6-vitamin-tartalma is. Ráadásul a halhús jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. Ki ne akarna ezek után minden nap halat enni? Na jó, ha nem is kell minden nap, érdemes odafigyelni, hogy húsfogyasztásunk 70-80%-a friss halakból álljon és elkészítéséhez minél kevesebb zsiradékot használjunk. Keressünk megbízható forrást halételeink alapanyagának beszerzéséhez! Érdemes ellátogatni a halpiacra, tudatos vásárlóként pedig keressük a csomagoláson az MSC jelzést, támogatva ezzel a fenntartható halászatot!
Mutatjuk milyen halas fogások közül választhatsz Eventrend Club appal:
Ha valami igazán különlegesre vágysz!
Próbáld ki Krausz Gábor séf Cukkini krémleves lazac steak kreálmányát, miközben élvezed a szemetgyönyörködtető panorámát a P’Art Bistroban!
Laza ebéd Budán!
Ha csak beugranál egy egyszerű, de szuperfriss ebédért, kóstold meg a PRE-GO Füstölt lazacos wrapjét!
Pisztrángért pedig irány a Városliget!
A kutyabarát Városliget Café & Restaurant tökéletes választás a romantikus, békebeli hangulat szerelmeseinek. Dobosy József séf két különleges fogást is álmodott azoknak, akik egy könnyű, de különleges ízre vágynak. Az étterem egyik specialitása a Liget saláta füstölt pisztrángfilével, melyhez egy pohár Egri csillag bort ajánlunk fogyasztásra. Másik nagy kedvencünk a Pisztrángfilé roston szegfűgombás gerslirizottóval, melyhez tökéletesen passzol egy pohár Váli Olaszrizling.
Egy kattintással beszerezhető ingyenes applikációnk segítségével még több különleges fogást próbálhatsz ki kedvezményes áron! Szerezd be még ma!