Több, mint kétszáz évbe tellett, mire hozzánk is begyűrűzött a hamburger láz; csalamádéssal kezdtük, kézművessel folytattuk, mára pedig nincs olyan verzió, ami ne lenne megtalálható a magyar gasztro szcénában. Vega, vegán, gluténmentes, fitness, szimpla, dupla, feketebucis és rántott sajtos, a kreatív burgerek tárháza kifogyhatatlan. Mégis mi az a néhány alappillér, amihez ragaszkodnunk kell, ha meg akarjuk alkotni a tökéletes hamburgert?
Buci. Feltét. Szósz.
Általában az igazán finom hamburger zsemle burgonyalisztből készül, kívül ropogós, belül puha, könnyen szeletelhető, nem morzsálódik és semmiképp sem száraz. Feltétek közül a legtradicionálisabb a marhahúspogácsa, amihez a húst mindenképp megbízható forrásból szerezzük be! Titkos, de annál hasznosabb összetevő a marhafaggyú, amitől megkapjuk a tökéletes állagú húspogácsát! Szósznak pedig olyat válasszunk, ami nem nyomja el a szaftos, illatos húspogácsánk ízét, de kellemesen kiegészíti, különleges ízt ad neki. Próbáljuk ki hagymalekvárral, füstös barbecue szósszal, vagy a kísérletező kedvűek mogyoróvajjal is felturbózhatják a kész bucit!
Próbáld ki Krausz Gábor séf kedvencét, a Brklyn lilahagyma lekvárral, bacon majonézzel, tojással készült Bagel Burgerét, ami mellé AJÁNDÉK ROSE A'LA BRKLYN jár! Vagy kóstolj meg egy klasszikus verziót applikációval FÉLÁRON a patinás New York Caféban!